Behaalde resultaten Wonen & Omgeving: status 2021

Datum
Werkgroep

Na het vaststellen het DOP heeft Haalderen Leeft kunnen bemiddelen bij de Gemeente Lingewaard om de oude supermarkt op het Mariaplein te kunnen verkopen aan woningcorporatie Waardwonen. Waardwonen heeft een mooi plan ontwikkeld voor een appartementencomplex met 10 sociale huurwoningen wat bij een inloopavond in De Tichel gepresenteerd is aan de inwoners van Haalderen. Ondertussen is er eindelijk begonnen (september 2021) met de sloop en is het wachten tot er overgegaan wordt tot de bouw van het nieuwe complex.

Daarnaast heeft de werkgroep Wonen & Omgeving bij de Gemeente Lingewaard geopperd om met de bouw van het nieuwe appartementencomplex ook het Mariaplein te renoveren zodat Haalderen weer de dorpskern krijgt met uitstraling waar het recht op heeft. Er zijn meerdere sessie-avonden gehouden met de omwonenden van het Mariaplein waarbij de wensen zijn verwerkt in een nieuw ontwerp van het plein. Wij hebben ons als werkgroep hardgemaakt om een begroting op te laten stellen en om dit plan gefinancierd te laten worden. Dit proces duurt lang maar nadert z’n einde en we hopen binnenkort een update te kunnen geven over de voortgang hierover.

Verder zijn we nauw betrokken geweest bij besprekingen voor het nog te bouwen nieuwbouwproject ’t Hof van Klein Baal. We hebben meegedacht in de plannen en we hebben ons hardgemaakt voor veilige oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers bij de Aldi en de oude (regio)bank. Door aandringen van de werkgroep hebben jongeren uit Haalderen voorrang op de 6 tijdelijke huurwoningen die gebouwd gaan worden op Klein Baal. Dit draagt bij aan het streven naar betaalbare woningen voor jongeren.